joi, 20 decembrie 2012

Ara Pacis Museum

    Amplasat pe malul Tibrului,muzeul realizat de  Richard Meier & Partners este singura constructie moderna acceptata in centrul istoric al Romei.Muzeul se doreste o protectie a mostenirii culturale a Romei,noua structură înlocuind incinta monumentului precedent, care se afla într-o stare de degradare avansată.











miercuri, 12 decembrie 2012

Categoria de importanta a constructiilor

1.Constructii de importanta exceptionala -A

a.   Constructii cu functiuni deosebit de importante,a caror neindeplinire implica riscuri majore pentru societate si natura,pe zone foarte extinse.(reactoare,baraje inalte sau amplasate pe terenuri dificile,cu zone intens populate in aval)
b.   Constructii cu caracter unicat,valoare deosebita de patrimoniu.(cladiri de cult,monumente de arhitectura)


2.Constructii de importanta deosebita -B

a.  Constructii cu functii importante,caror neindeplinire implica riscuri majore pentru societat esi natura pe zone limitate.)constructii in industria chimica,cai ferate,sosele,poduri,porturi,aeroporturi,constructii social culturale cu aglomerari mari de oameni,statii de emisie radio si televiziune

b.  Constructii cu valoare deosebita de patrimoniu sau care adapostesc asemenea valori (monumente de arhitectura,situri istorice,muzee,arhive,biblioteci)


3.Constructii de importanta normala -C

a.  Constructii cu functii obisnuite,a caror neindeplinire nu implica riscuri majore pentru societate si natura.(cladiri de locuinte cu mai mult de doua niveluri,constructii industriale si agrozootehnice,constructii social-culturale care nu intra in categoriile de importanta A si B)

b.  Constructii cu caracteristici si functiuni obisnuite,dar cu valori de patrimoniu(cladiri de cult,muzee de importanta locala)


4.Cladiri de importanta redusa -D

   Constructii cu functiuni obisnuite,a caror neindeplinire afecteaza un numar redus de oameni(cladiri de locuinte parter sau parter si etaj,dependinte gospodaresti,constructii provizorii)

joi, 29 noiembrie 2012









Titanic

Nemo sau asa cum olandezii il numesc "Titanic",datorita formei de vapor ce pare sa se scufunde, nu este alceva decat muzeul de stiinta din Amsterdam,proiectat de celebrul Renzo Piano.Volumetria acestuia a fost influentata puternic de amplasare,dar totusi sunt destul de putine locuri in care superba cladire poate fi admirata in totalitate.Cladirea a fost placata in intregime cu cupru iar in timp acesta a capatat o culoare verde.Pentru cei ce ajung aici nu ratati sa urcati pe terasa acestuia,chiar daca nu vizitati muzeul, terasa este accesibila pentru toata lumea si este o mare lectie de arhitectura in ceea ce priveste amenajarea unei terase si transformarea acesteia intr-un spatiu urban.








marți, 20 noiembrie 2012

The Dancing House








Au cu ce sa se laude cehii cand vine vorba de arhitectura moderna? Bineinteles:The Dancing House sau cum i se mai spune "Fred and Ginger".Constructia este rodul unei colaborari intre arhitectul ceh  Vlado Milunić  si celebrul  Frank Gehry.1992 este anul in care a inceput lucrul la acest proiect avand finalizare in 1996.Numele cladirii este dat de celebrul dansator  Fred Astaire si Ginger Rogers si este inspirata de dansul acestora.


luni, 8 octombrie 2012

EYE Film Institute

"EYE Film Institute" situat in Amsterdam a fost inaugurata pe 4 aprilie 2012 si a fost proiectata de firma de arhitectura Delugan Meissl renumita si pentru celebra cladire Porsche Museum din Stuttgart.Cladirea reprezinta o amprenta moderna a orasului ce vine in contrast cu partea veche a Amsterdamului situata pe celalat mal.
http://www.filmmuseum.nl/en